Novice

Naprodaj

Yugo z opremo

1.000.000 SIT

8 gum s platišči

80.000 SIT

Kombinezon

25.000 SIT

Čelada

25.000 SIT

Čevlji

10,000 SIT

Interfon

15.000 SIT

Podobleka, podkapa, zaščitna mrežica za CHD ....

Dodatne informacija Marjan Oberžan tel: 031 302 537

Veliko smole

V dveh sezonah dirkanja nam sreča ni bila prizanesena. Štartali smo na devetih rallyih:
- 2. Rally Idrija, V prvi preizkušnji sva bila na tretjem mestu, kasneje se je zlomil stabilizator in zletela sva v škarpo.
- 25. Rally Saturnus, namen je bil pripeljati skozi cilj, vseeno s kakšnim rezultatom, uspelo nam je končali smo na predzadnjem mestu.
- 19. Rally Velenje, sreča nam je bila naklonjena, končali smo na drugem mestu.
- 1. Aral Rally Zasavje, vozila sva na četrtem mestu nakar je začel nagajati motor, končali smo na predzadnjem mestu.
- 1. Rally Logatec, zaradi odpovedi menjalnika smo odstopili na tretjem mestu.
- 2. Aral Rally Zasavje, želje so bile prevelike, avto sva popolnoma razbila.
- 1. Rally Gorica, vozila sva na tretjem mestu, ko se nama je odlomil amortizer, padla sva na zadnje mesto, nakar se je odlomila še polosovina.
- 20. Rally Velenje, vozila sva nekje v sredini yugo pokala, ko smo odstopili zaradi zlomljene polosovine.
- 26. Rally Saturnus, vozila sva nekje v sredini yugo pokala, ko se je zdrobil homokinetični zglob.

8.10.2003 Tudi ta rally se je za nas hitro končal (v drugi HP). Potem ko smo odpravili napako, zaradi katere se nam je dvakrat zlomila polosovina, smo upali da tokrat pripeljemo do cilja.
Na super specialu v Idriji sem na avtobusni postaji v najostrejšem ovinku potegnil ročno zavoro, ročica se je odlomila in s tem sta zadnja kolesa ostala blokirana. Peljala sva še nekaj zavojev, ko naju je zasukalo 180°, sem prestavil v vzvratno prestavo in sunkovito speljal, ker pa so bila kolesa do konca zavita v levo se je razletel homokinetični zglob.

13.9.2003 Letošnji tretji rally za državno prvenstvo nam je prinesel že tretji odstop letos, že drugič zaradi polosovine.
Veselil sem se predvsem druge polovice rallya, zato sem res želel pripeljati do tja. Na začetku sva začela precej počasi, nato pa hitreje. Lahko bi rekel blizu zmogljivosti avtomobila(40 sekund hitreje na posamezni HP).
Na peti HP se je za nas rally končal z zlomljeno polosovino.
Čaka nas le še rally saturnus in RRteam se poslavlja. Na tem rallyu ne pričakujem nič, bom pa peljal zelo atraktivno.

13.8.2003 Lansko leto sem prišel zelo navdušen iz popisa cest za rally Velenje. Ves čas sem vedel, da so mi hitrostne preizkušnje pisane na kožo, zato upam, da letos ne bo kakšnih večjih sprememb. Moja taktika bo voziti čim hitreje in čim bolj atraktivno v glavnem pa priti do cilja.
Do takrat je še slab mesec, na avtu pa ne bo večjih popravil, razen elektrike in zamenjave rezervoarja. Večji problem je, da še nimamo dirkalnega menjalnika, ki je na rallyu zelo pomemben.
Naš yugo ima največji navor in moč nekje med 6.000 o/min do 7.000 o/min, s temi vrtljaji lahko vozim le z dirkalnim menjalnikom. Ko prestavim v višjo prestavo pri 7.000 o/min padejo na 6.000 o/min, pri našem menjalniku pa pri prestavljanju v višjo prestavo padejo vrtljaji iz 7.000 o/min na približno 4.500 o/min. Zato zdaj prestavljam v višjo prestavo pri 7.500 o/min da motor ne izgubi toliko moči.

22.7.2003 Z izidom krožne hitrostne dirke v Logatcu je ekipa nadvse zadovoljna, kajti naš namen je bil voziti na domačem terenu kot zahvala sponzorjem. Cilj dirke je bil pripeljati avto nepoškodovan do cilja, neglede na rezultat, kar nam je tudi uspelo. Dirka je bila še toliko bolj naporna zaradi vročine. To je občutil tudi motor avtomobila, saj je imel ves čas temparaturo okoli 100°C. Očitno je bilo, da je avto namenjen rallyu in ne krožnim dirkam. Končali smo na tretjem mestu v Yugo pokalu.
Naša naslednja dirka bo Rally Velenje čez mesec in pol.

8.7.2003 Avto je bil pripravljen v zadnjih minutah, tako da sem se moral z njim peljati v Novo Gorico, da ga preizkusim. Lega avtomobila je precej drugačna, saj so amortizerji obnovljeni.
V ekipi smo želeli, da avto pride domov cel, zato sem vozil precej previdno in je bilo šesto mesto na super specialu več kot zadovoljivo. Po drugi HP sva bila celo na tretjem mestu. Na tretji HP so se začele težave z avtomobilom. V levem blagem ovinku se j odvila ekscentrična podložka na amortizerju, a sem k sreči avto še obdržal na cesti. Stežka sva se privlekla do servisne cone(oddaljene 25 km) in zamudila pet minut. Mehanikom je uspelo zadevo popravit, vendar sva še enkrat zamudila v časovno kontrolo za minuto. Jasno nam je bilo, da z rezultatom ne bo veliko. Na naslednji HP(Vrhpolje) je na startu odletela polosovina, kar je za nas pomenilo konec rallya.
Ekipa je naredila vse, kar se narediti da, zato ostajamo optimistični. Naša naslednja dirka bo 20.7 krožna v Logatcu. Domači teren in domači navijači predstavljajo le še večji izziv.

22.6.2003 Po zaslugah mehanikov RRTEAM-a razbiti yugo zopet dobiva svojo podobo. Veliko ur truda je bilo in jih še bo potrebnih preden bo pripravljen za dirko.
Taktika vožnje bo od sedaj povsem drugačna. Ekipi več pomeni cilj in cel avto, kot pa dober rezultat z veliko tveganja.

28.5.2003 Po nesreči na rallyju Zasavje smo se v ekipi odločili, da avto prodamo in se poslovimo od dirkanja. Potem smo dobili nove sponzorje, ki so pripravljeni financirati popravilo avtomobila.
Vozili bomo že na rallyju Nova Gorica. Zavedamo se da bo do takrat z avtom še veliko dela.

12.4.2003 Yugo je zdaj generalno obnovljen. Te dni motor utekavamo, menjalnik pa je zaenkrat še serijski. Čaka ga še dirkalni menjalnik in nekaj nastavitev. tako da bo 16. maja preizkušen na prvi dirki v zasavju.

1.3.2003 Eden od mehanikov Marko Trček, je iml že lansko leto željo da bi dirkal in letos se je odločil, da se preizkusi. Vozil bo na krožni hitrostni dirki v Logatcu in morda na kaki gorski dirki.

19.2.2003 Naš team se je povecal še za dva clana, Miha Jesenko in Marko Trpin. Zdaj nas je osem in vsak opravlja delo, ki mu gre najbolj od rok.

15.2.2003 Sredi januarja smo pričeli obnavljati Yuga, ki smo ga prejšnjo sezono dobro zdelali. Namestili bomo nov menjalnik. Motor bomo generalno obnovili pri tem mu bomo dodali nekaj konjskih moči. Karoserijo bo temeljito obnovljena, prav tako pa bomo izboljšali zadnjo premo.

21.9.2002 Uspeh: dosegla sva 3.mesto v YUGO Pokalu.

4.9.2002 Priprave na gorsko dirko na Sorici so tekle kot ponavadi, do zadnje minute in z delom smo končali v soboto zjutraj. Še isti dan sem imel dvakrat bližnje srečanje z obcestno ograjo.
Sama dirka se je odvijala precej boljše. Dokler je deževalo smo bili s časi zelo zadovoljni, kljub temu, da sem vozil z gumami za suho cesto. Na mokri cesti je namreč manj izrazita moč motorja, te pa našemu avtomobilu primanjkuje. Iz vožnje v vožnjo sem imel manj napak, kar se je poznalo na sekundah.
Na tretji vožnji treninga je prišlo do kritične situacije. V hitrem levem ovinku me je zaneslo na makadamsko bankino in imel sem polne roke dela lovljenjem avtomobila. Tako nisem opazil rumene zastavice in v naslednjem ovinku me je presenetilo drugo vozilo.
Tokrat večjih težav z avtom ni bilo, razen to, da se je odvil nosilec motorja.
Naša naslednja dirka je Rally Velenje, do takrat pa moramo obnoviti menjalnik in zavore

17.6.2002 Avto smo že pripravili za gorsko dirko v Planini in testiral sem ga na sosedovem poligonu. Testiranja je bilo kmalu konec, ko mi je počila cevka za zavorno tekočino in ostal sem brez zavor. Zletel sem čez pločnik na zelenico, k sreči brez večjih poškodb na avtomobilu.

13.5.2002 Letošnjo sezono imamo namen peljati še dve gorski dirki in tri rallyje. Krožnih hitrostnih dirk ne bomo peljali, razen če bo v logaški industrijski coni.

 

Na prvo stran Rovte rally team