Vodovod Petkovec


Predlog vodovoda

Za prenos datoteke na računalnik je potrebno kliknit z desno tipko na miški in izbrati shrani povezavo kot
Načrt je shranjen v originalni velikosti .jpg (100 MB), srednji(30MB) in majhni(5MB) ter za nadalno obdelavo s programom GIMB (350 MB)
Majhen; http://www.petkovec.com/Vodovod/Vodovod_petkovec_nacrt_predlog_m.jpg
Srednji: http://www.petkovec.com/Vodovod/Vodovod_petkovec_nacrt_predlog_s.jpg
Original .jpg: http://www.petkovec.com/Vodovod/Vodovod_petkovec_nacrt_predlog.jpg
Original (GIMB) http://www.petkovec.com/Vodovod/Vodovod_petkovec_nacrt_predlog.xcf


Obvestilo

V petek 17.2.2012 smo bili člani odbor za vodo povabljeni na sestanek z županom in predstavniki občine in komunale. Pogovor je bil konstruktiven in so nas bilipripravljeni upoštavati.  Izvedeli smo;
- da so uspeli najti projekt izpred desetih let, ki pa “ni več kot nekaj idejnih skic, brez izračunov”
-da so predlagano traso za promarni vod (iz tega projekta) pokazali projektantu in je rekel da je izvedljiva. Tako smo se dogovorili da bo ta trasa obveljala. Zaradi nadalnjih postopkov priprave projekta (geodetski posnetek terena...) so rekli da morajo vedeti kje točno in če bo ta vod lahko potekal. Dogovorili smo se da člani Odbora preverimo strinjanje lastnikov parcel, da pozneje ne bo potrebno prestavljanje.
-da ima, zaradi gostote zaselka “občina uradno dolžnost” pokriti le področje  od Ravenjčana do Kocina, Škanderča do Kolenca.
-komunalo skrbi dolžina vodov in vzdrževanje.
-župan pravi, da je namen z evropskimi sredtvi pripeljati vodo na Petkovec. “Ko je enkrat vodovod je v našem(občina( interesu, da jih je čim več priklopljenih”.

V soboto 18.7. smo “trasirali” potek primarnega vodovoda z lastniki zemljišč. Predlagani so tudi sekundarni vodi (v oklepajih)
Vsi lastniki so se strinjali z traso kot sledi:
Od Laknčka do Celerij(stranski vod z črpališčem za gradišče do Andrejčeta in Erjavca), naprej čez pukel po desni strani proti Škanderč (odcep), po grebnu mimo hiše Vrsnatskega Silota?, pod cesto mimo Martinkovca (1.stranski vod mimo kolenca do Novakov in Kocina, 2. mimo grapa? Ravejnčana v Laz (in v grapo k Zavčan in do Smetarja, Mlekarnskega)).  Naprej pod kolencovim vikendom čez graben do A-droga, čez pukel mimo Petrovča(odcep za tamkajšnje hiše), mimo kapelice čez Korenov njivco(odcep za Koren in možnost za vod do  Konca), čez “kočo” za mizarstvom Hladnik(odcep za Rupo in Brenčič) do Transformatorja. Čet brenčičevo njivo do nad Kenkom (odcep za okoli cerkve in Kenk), mimo Kaznarja (stranski vod mimo Kočarja v Godobol (do Ponikev in Sivca)), in mimo Kisovcevega hotela (stranski vod proti Krivici) in po cesti do Turkove grape.
V zadnjem delu so se pojavili problemi, za katere upamo da se bodo rešili na naslednjem sestanku na občini.
- Predlagana trasa omogoča večjo pokritost hiš že ob primarnem vodu, enostavnejše, manj razvejane stranske vode, ki omogočajo tako postavitev Hidrantov kot ustrezne pretoke in kakovost vode.
-Začrtano traso je digitalizreral Peter in si jo lahko ogledate na www.petkovec.com/Vodovod

Sestane na občini je bil v torek 28.2.2012. Kratek zapis o sestanku
Naslednji sestanek bo predviden ko projektant pripravi načrt

Predloge in komentarje lahko posredujete članom odbora ali na e-poštni naslov vodovod@petkovec.com


Odbor za Vodovod

Marjan Brenčič
Franci Jurca
Jože Hladnik
Peter Hladnik
Andrej Kavčič
Franci Maček
Janez Trček

e-poštni naslov vodovod@petkovec.com

Obvestila, predlogi in mnenja.

Predlog odbora in opombe ob sestanku 28.2.2012Predlog odbora in opombe Arhiv

Jože Hladnik, razmišljanje o vodovodu


Skok na osnovno stran